Over mij

Marie-Louise Fijneman

April in mij. Lente in mij.

Mijn kunst gaat over de zoektocht naar blijheid, lichtpuntjes, hoop.

Ik wil mensen blij en geïnspireerd laten voelen. Door te verwijzen naar de schoonheid, overvloed, kracht en oneindigheid van de natuur. De natuur die een mens rust geeft en weer laat verbinden met zichzelf en de omgeving. Daarom gebruik ik vaak veel kleuren uit de natuur en bloemen in mijn werk. Zij zijn de brengers van blijheid, geluk en voorspoed.”

Marie-Louise maakt mixed media textielcollages en art quilts, 3D geweven wandkleden en textiele sieraden. Haar werk is een ode aan de overvloed en levenskracht van de natuur met al haar kleuren, texturen en diversiteit. In haar werk is ze steeds op zoek naar wat er zich in haar onderbewuste afspeelt. Door intuïtief te werken, haar handen het werk te laten doen en daarop te reflecteren vindt zij haar weg in de wereld.

Haar inspiratie haalt zij uit alles wat zij op haar wandelingen of in haar tuin om zich heen ziet in de natuur. Al werkend aan haar kunst worden de bloemen de symbolen voor de lichtpuntjes in het leven, tonen de vallende bladeren het loslaten van zekerheden en innerlijke groei en worden de vogels de brengers van spirituele boodschappen en symboliseren zij de innerlijke vrijheid van elk mens.

Haar verlangen naar de ongerepte natuur, waar alles kan groeien, bloeien en weer vergaan, een oneindige cyclus, probeert zij te vangen in haar geweven wandkleden. De kracht, ruwheid, maar ook de fijnheid en breekbaarheid in alle details.

Voor haar werk gebruikt zij graag planten uit haar omgeving, waarmee zij oud textiel verft en bedrukt. Al bordurend voegt zij vaak teksten toe en maakt van alle losse delen een eigen nieuw geheel.

Klik hier voor een  impressie van wat zij zoal maakt.

Heb je interesse in haar werk, stuur dan een mailtje. Het werk van Marie-Louise is op afspraak te bekijken in haar atelier April In Mij in Borssele.