MIJN KLEINE WERELD VAN INSECTEN

Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg krijgen kunstwerken een prominente plaats in het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.

Iedere maand krijgt een andere kunstenaar ‘de etalage’ tot zijn of haar beschikking en zijn de kunstwerken 4 weken lang vanaf buiten te bekijken. De volgende routezondag is er weer een andere kunstenaar aan de beurt. Zo kunnen belandstellenden alle dagen veilig genieten van Kunst en Cultuur in coronatijd.

Loop vooral het tuinpad op om het verfijnde werk van Marie-Louise tot op de draad te bekijken.

 

Van zondag 6 december 2020 t/m 13 januari 2021
De kleine wonderlijke wereld der insecten van Marie-Louise Fijneman

In deze tijden van onzekerheid en verandering is de wereld voor de meeste mensen veel kleiner en dichter bij huis geworden. Zo ook voor Marie-Louise, die zich laat inspireren door alles wat zij dichtbij om haar heen ziet in de Zeeuwse natuur.

Voor deze serie schilderijen “bugs” heeft zij haar tekeningen van insecten uitvergroot op oud Frans linnen als ode aan de schoonheid van het ogenschijnlijk kleine en onbeduidende.

Daarom heen heeft zij bloemen en bladeren uitbundig met de hand geborduurd als uitdrukking van de rijkdom en overvloed van de natuur en het immense plezier dat zij hieraan beleeft tijdens haar dagelijkse wandelingen.

Dit alles op een ondergrond van ecoprint afdrukken van bladeren, met een echo van deze bladeren in free-machining borduurwerk in zwart als verwijzing naar de grond waarvan dit leven afhankelijk is.

Elk werk is ingelijst achter glas met het idee van een relikwiekastje, waarin iets heel waardevols bewaard wordt.

info: www.marielouisefijneman.com